매드포스터디
와썹 커뮤니티
매드포북스
  |     |  
네이버 아이디로 로그인  페이스북 아이디로 로그인  구글 아이디로 로그인
표현사전 060 :

쇼핑_1

주의/참고사항
1. 저희에게 쇼핑카트 좀 가져다 주시겠어요?
2. 내 손으로 다 들 수가 없겠어. 카트를 가져와야겠네.
1. Would you get a shopping cart for us, please?
2. My hands are starting to get really full, I should probably get a shopping cart.   
get a shopping cart : 카트를 가져오다   
1. 카트 좀 밀어줄래?
2. 나는 바퀴 하나가 이상한 쇼핑 카트를 끄는 게 정말 싫어.
1. Will you push the cart around for us?
2. I hate pushing around shopping carts that have one funny wheel!   
push the cart around : 카트를 밀고 돌아다니다   
1. 이 드레스 정말 예쁘다! 가격표 확인했어?
2. 나 이 신발 사고 싶었는데. 그런데 가격표 좀 봐!
1. That dress looks wonderful! Have you checked the price tag?
2. I wanted to buy these shoes, but check the price tag!"   
check the price tag : 가격표를 확인하다   
1. 이 우유에서 이상한 냄새가 나는데. 유통기한 확인해 봐야겠어.
2. 슈퍼에서 생선을 사기 전에는 항상 유통기한을 확인해.
1. This milk smells funny, I should check the expiration date.
2. Always check the expiration date before you buy fish in a supermarket.   
check the expiration date : 유통기한을 확인하다   
1. 난 축제 때 시식하면서 돌아다니는 게 제일 좋아.
2. 신선한가 보려면 시식해 보는 게 중요해.
1. Sampling the food is my favorite part of the festival.
2. It is important to sample the food for freshness.   
sample the food : 시식하다   
1. 나 정말로 하나 갖고 싶은데 너무 비싼 것은 사기가 망설여져.
2. 내가 너라면 망설임 없이 당장 하나 사겠어. 지금 시장 가격은 아주 최고라고.
1. I’d really like to have one, but I hesitate to buy something so expensive.
2. I wouldn’t hesitate to buy one if I were you, the market is incredible right now.   
hesitate to buy : 살까 말까 주춤거리다, 살까 말까 망설이다   
1. 계산대에 식료품 올리는 것 좀 도와주실래요?
2. 계산대에 올릴 물건이 너무 많아!
1. Would you help me place the groceries up on the checkout counter?
2. I have so many things to put up on the checkout counter!   
put ~ up on the checkout counter : ~를 계산대에 올려놓다   
아래서 거스름돈 받으라고 기계에 써져 있어.
The machine reads: Take your change below.   
take the change : 거스름 돈을 받다   
난 음료수 하나 사고 거스름돈으로 2달러 받았어.
I bought a drink and got two dollars in change.   
get ~ in change : 거스름 돈으로 ~를 받다   
제가 이것들을 봉지에 담아드릴까요?
Would you like me to put these things in a bag?   
put ~ in a bag : ~를 봉지에 담다   
이 식료품들을 빨리 다 봉지에 담아야 돼.
I need to bag all of these groceries quickly.   
bag : ~를 봉지에 담다   
1. 봉지가 터져서 식료품들이 온통 흩어졌어.
2. 조심해, 봉지가 터졌어.
1. The bag ripped and my groceries went everywhere!
2. Be careful with that one, the bag ripped.   
the bag ripped : 봉지가 터지다   
작성된 글이 없습니다.
로그인 시 글작성이 가능합니다.
표현사전 제목 열람상태
표현사전 046 도서관 로그인 필요
표현사전 047 구직 로그인 필요
표현사전 048 회사생활_1 로그인 필요
표현사전 049 회사생활_2 로그인 필요
표현사전 050 발표, 회의 로그인 필요
표현사전 051 외부 미팅 로그인 필요
표현사전 052 퇴직 로그인 필요
표현사전 053 사무용품 이용 로그인 필요
표현사전 054 사무기기 이용 로그인 필요
표현사전 055 명절 로그인 필요
표현사전 056 결혼 로그인 필요